ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

Τα οξέα φρούτων που είναι φυσικές ουσίες και περιέχονται στα φρούτα, το ζαχαροκάλαμο, το ξινόγαλα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Ένα από αυτά, το γλυκολικό οξύ, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, ομαλοποιεί την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνει και ενισχύει την αντοχή του δέρματος. Είναι γνωστό ότι τα οξέα φρούτων μειώνουν τις συνεκτικές δυνάμεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης.

Η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και υγιή όψη, ενώ γίνεται περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική. Η μέθοδος συνίσταται στην τοποθέτηση του γλυκολικού οξέως στην επιφάνεια του δέρματος για συγκεκριμένο χρόνο. Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να γίνουν μερικές επαναλήψεις (τρεις-τέσσεριςς).

Τα διαλύματα απολέπισης με γλυκολικό οξύ μόνα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους μπορούν να αποτελέσουν ιδεώδεις λύσεις σε πολλά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, το μέλασμα (πανάδες), οι ακτινικές υπερκερατώσεις, οι ρυτίδες, οι ηλιακές φακίδες και σε πολλά άλλα ακόμη αισθητικά προβλήματα. Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε:

- Μειώνονται οι ρυτίδες του προσώπου και τονώνεται το δέρμα.
- Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη όψη.
- Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος δίνοντάς του τη φυσιολογική του φρεσκάδα.
- Αυξάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Η αντιβακτηριδιακή του δράση αποτρέπει την εμφάνιση εξανθημάτων.